Verse kersen plukken

door 22 jun 2020Blog

Home » Blog » Verse kersen plukken

“ Mee bewegen met de seizoenen van het jaar is een goede manier om evenwicht in je leven te brengen. Per seizoen heeft ons lichaam andere behoeftes”

Een klein stukje tekst uit mijn 21 dagen traject EVENWICHT, terwijl ik dit schrijf pak ik een net geplukte kers van de schaal en geniet van de natuurlijke smaak.

De kersen zijn weer volop te verkrijgen in de omgeving Valburg waar ik woon. Mensen uit mijn omgeving kijken uit naar deze kersen tijd. Nu was ik gevraagd om mee te gaan naar een 90 jarige kersenboomgaard om op de ouderwetse manier kersen te gaan plukken. De trap tegen de boom, rieten mandje mee naar boven en plukken maar. Daarboven op de trap ontstaat mijn hoofdstuk groente en fruit van het seizoen. Doordat de supermarkten genoeg aanbod door het hele jaar heeft hoeven wij hier ook niet over na te denken. Vergeten we wanneer het seizoen van groente en fruit is.

Maar wat een verschil van smaak van deze kers, en het zit vol met vitamine A, vitamine C, kalium, melatonine ( dit werkt op ons slaap en waak ritme ) en hoe kun je deze informatie nu in zetten in je dagelijkse leven, dit zijn nu weetjes die ik graag wil delen.

Natuurlijk hoort daar een gezond maar lekker recept bij.

0 reacties