Stamppotje regenboogwortel

door 11 nov 2020Blog

Home » Blog » Stamppotje regenboogwortel

Ingrediënten

Voor 2 personen

500 gr regenboogwortels

250 gr zoete aardappel

250 gr bloemkool

4 uien

2 el kerrie

Zeezout

Peper

Ghee of kokosolie

 

Hoe deze heerlijke Stamppot te maken?

Was de wortels en snijd deze in stukjes. Zet op het vuur met een laagje water en wat zout.

Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukjes. Zet op het vuur met een laagje water en wat zout. Snijd de bloemkool in roosjes. Als de zoete aardappel bijna gaar is, doe je de bloemkool erbovenop en laat je deze mee gaar stomen.

Schil en snijd ondertussen de ui in halve ringen. Bak ze in wat kokosolie met de kerrie. Voeg er nog nog wat zout aan toe en bak tot het gaar is.

Giet de zoete aardappel en bloemkool af en pureer of stamp deze en schep de puree op het bord. Giet de wortels af en ook mogen zij plaats nemen op het bord, als bonus leggen we het uienmengsel erbij. ( je kan alles ook door elkaar scheppen )

En ik zeg,  Eetsmakelijk

 

Tip: de puree van zoete aardappel en bloemkool kun je met vele andere groentes combineren, zoals gewokte snijbiet, spinazie of gewone gekookte groente.

 

( afbeelding hieronder: zoete aardappel, bloemkool puree, snijbiet en  gekruide vegetarische kipstukjes )

Recept: een beetje van Evenwijs en een beetje van mijzelf

 

0 reacties