Stamppotje regenboogwortel

Ingrediënten
Voor 2 personen
500 gr regenboogwortels
250 gr zoete aardappel
250 gr bloemkool
4 uien
2 el kerrie
Zeezout
Peper
Ghee of kokosolie
Hoe deze heerlijke Stamppot te maken?
Was de wortels en snijd deze in stukjes. Zet op het vuur met een laagje water en wat zout.
Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukjes. Zet op het vuur met een laagje water en wat zout. Snijd de bloemkool in roosjes. Als de zoete aardappel bijna gaar is, doe je de bloemkool erbovenop en laat je deze mee gaar stomen.
Schil en snijd ondertussen de ui in halve ringen. Bak ze in wat kokosolie met de kerrie. Voeg er nog nog wat zout aan toe en bak tot het gaar is.
Giet de zoete aardappel en bloemkool af en pureer of stamp deze en schep de puree op het bord. Giet de wortels af en ook mogen zij plaats nemen op het bord, als bonus leggen we het uienmengsel erbij. ( je kan alles ook door elkaar scheppen )
En ik zeg, Eetsmakelijk
Tip: de puree van zoete aardappel en bloemkool kun je met vele andere groentes combineren, zoals gewokte snijbiet, spinazie of gewone gekookte groente.
( afbeelding hieronder: zoete aardappel, bloemkool puree, snijbiet en gekruide vegetarische kipstukjes )
Recept: een beetje van Evenwijs en een beetje van mijzelf

0 reacties