Recept kersencake met amandelmeel en havermout
Wat heb je nodig?
- 200 gr havermout;
- 80 gr amandelmeel;
- 3 kleine eieren;
- 200 ml kokosmelk (amandel- of rijstmelk kan ook);
- 180 gr verse kersen;
- 1 tl bakpoeder;
- mespuntje zout;
- mespuntje kaneel;
- 2 el honing (liever een beetje zoeter? Dan 3 el).
Hoe maak je de cake?
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier (dit om de cake mooi uit de vorm te krijgen).
- Ontpit alle kersen, doe de havermout en amandelmeel in de keukenmachine, zet hem aan totdat de havermout fijngemalen is.
- Vervolgens voeg je de eieren, kokosmelk, bakpoeder, zout, kaneel en honing toe en blend je dit tot een egaal beslag.
- Als laatste voeg je de kersen toe en zet je de keukenmachine nog even kort aan, zodat de kersen wel door het beslag zitten maar je nog wel stukjes hebt.
- Voeg naar smaak nog wat honing en/of kaneel toe.
- Schenk het beslag in de bakvorm en zet dit voor ong 45 – 60 min in de oven.
Met een satéprikker kun je controleren of het beslag droog genoeg is geworden.
Als je nog geduld kunt opbrengen, laat de cake dan nog even afkoelen.
Wat heerlijk een cake zonder suiker! Zalige geuren kwamen ons tegemoet. Geduldig geweest en gewacht met aansnijden. Daarna smullen geblazen. Verheug me op een volgend recept.