Hartige broccoli, pompoentaart
Wist je dat pompoen vele voordelen voor je gezondheid heeft.
Hartige broccoli pompoentaart
Ingrediënten:
- Ongeveer 1 kg pompoen
- 500 gram broccoli
- 1 bio kruidenbouillonblokje ( opgelost in heet water )
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote eetlepel olijfolie
- 2 grote eetlepels Italiaanse kruiden
- 500 gram broccoli ( beet gaar gekookt )
- 150 gram in stukjes gesneden zongedroogde tomaten
- 300 gram geraspte geitenkaas
- 200 gram quinoameel, 50 gram speltmeel
- 4 geklutste eieren
- Evt 4 eetlepels fijngesneden verse kruiden ( salie, rozemarijn, citroenverbena, basilicum )
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Snij de broccoli in zeer kleine stukjes en kook deze beet gaar. Was de pompoen, snijd hem doormidden, verwijder het zaad en snijd hem in grote stukken eventueel met de schil. Kook de pompoenstukken in weinig water beetgaar. Giet het vocht af, doe de bouillon erbij en maak van dit geheel een grove puree. Fruit de uien en knoflook in de olijfolie en voeg de Italiaanse kruiden toe. Doe de pompoenpuree, gefruite uien en knoflook samen met de broccoli in een grote schaal. Voeg 150 gram geraspte geitenkaas de gesneden zongedroogde tomaten en eventueel de verse kruiden toe. Hoe smaakt dit? Misschien wil je er nog extra kruiden toevoegen. Als alles lekker op smaak is voeg je ook de geklutste eieren en het meel toe. Meng het tot een gelijkmatige massa en doe het geheel in een taart vorm. Strooi de andere 150 gram geitenkaas eroverheen en plaats hem in de voorverwarmde oven en bak de taart in 45-50 minuten. Om te kijken of hij klaar is prik met een cocktailprikker in je taart, wanneer hij er weer schoon uitkomt, is je taart klaar.
Eet smakkelijk!
Tip: Serveer er een heerlijke groene salade erbij.
Geïnspireerd door Rineke Dijkinga
0 reacties